لینک (Link) چیست؟ و انواع لینک ها
لینک یک لغت انگلیسی است که به صورت Link نوشته می شود و در زبان فارسی به ارتباط دادن معنی شده است. Link مختصر شده ی کلمه ی Hyperlink بوده و یک آبجکت از اچ تی ام ال می باشد که این امکان را می دهد که با کلیک کردن بر روی آن به یک صفحه دیگر منتقل شد. امروزه به هر سایتی سر بزنید خواهید دید که اثری از لینک ها در آن وجود دارد، به عبارت کاملا ساده تر به وسیله لینک می توان بین صفحات سایت حرکت کرد. توجه نمایید که لینک ها را می توان به تصاویر، متن و یا سایر عنصار اچ تی ام ال پیوست کرد.
نکته: لینک سازی اصولی در مبحث طراحی سایت حرفه ای و سئوی سایت بسیار مهم و با اهمیت می باشد.
در ادامه به بررسی انواع لینک ها خواهیم پرداخت:
- لینک داخلی (Internal Link)
- لینک خارجی (External link)
- لینک شکسته (Broken Link)
لینک داخلی (Internal Link):
به لینک کردن یک صفحه از سایت به صفحه ای دیگر در همان سایت لینک داخلی گفته می شود. لینک سازی داخلی یکی از تکنیک های سئو است که استفاده بهینه و اصولی از آن در وب سایت باعث افزایش بازدید صفحات سایت توسط بازدیدکنندگان بعلاوه افزایش زمان ماندن کاربران در سایت خواهد شد که این موارد در نتیجه باعث افزایش اعتبار و رتبه سایت در گوگل خواهد شد.
توصیه می شود آموزش لینک سازی داخلی که در سایت گروه مهندسین رضا وب منتشر شده است را نیز مطالعه بفرمائید.
برای شروع لینک سازی داخلی می توانید:
اگر در سایتتان مقالات و آموزش های مختلفی در یک موضوع خاص منتشر نموده اید می توانید مقالات مرتبط را برای یکدیگر را لینک نمایید، تا علاوه به اینکه کاربرانتان به راحتی بتوانند موضوعات مرتبط با آن چیزی را که در سایت شما به دنبال آن هستند پیدا کنند، موتورهای جستجو نیز به ارتباط و ارزش صفحه های مختلف در سایت شما پی ببرند.
لینک خارجی (External link):
زمانیکه یک سایت به سایتی دیگر لینک می دهد در واقع یک لینک خارجی ایجاد می شود، به لینک خارجی بک لینک نیز یا لینک ورودی هم گفته می شود چون باعث خواهد شد کاربران وارد سایت دیگری شوند. هر چه تعداد لینک های خارجی برای یک سایت بیشتر باشد، اعتبار و ارزش آن سایت پیش گوگل افزایش خواهد یافت، اما به این نکته نیز توجه نمایید که کیفیت لینک های دریافتی برای سایت نزد موتور جستجوی گوگل بسیار مهم می باشد.
لینک شکسته (Broken Link):
لینک شسکته به لینکی گفته می شود که با کلیک بر روی آن کاربر به صفحه بدون محتوا وارد شود و هیچ مقصد خاصی ندارد و معمولا با صفحه ی 404 یا 404 page روبرو خواهد شد. لینک های شکسته (Broken Link) نیز به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از لینک شکسته داخلی و لینک شکسته خارجی.
نکته: زمانی که کاربران به یک لینک شکسته می رسند معمولا بلافاصله از سایت خارج می شوند که باعث از بین رفتن اعتبار سایت شما میشود.
دلایل معمول ایجاد لینک های شکسته:
آن صفحه از سایت حذف شده باشد.
آدرس لینک اشتباه وارد شده باشد.
و دلایل دیگر…
نتیجهگیری:
برای کسب رتبه بهتر در موتور جستجوی گوگل همواره توصیه می شود که لینک سازی را با دقت بیشتر در سایت خودتان انجام دهید، همچنین برای دریافت بک لینک های واقعی و با ارزش نیز می توانید با تولید محتوای با کیفیت و درجه یک که کاربرانتان به آن نیاز دارند از سایر وب سایت ها به عنوان سایت اصلی و مرجع منتشر کننده مطالب معرفی شوید.